Helgen Är Här...
..Igen. Förvånar väl ingen?
Dagarna går, och försvinner. Går och försvinner....
Väntar på att Perla ska somna (lunchsiestan), det har gått hackigt med det på sistone. Vissa dagar vill hon INTE ha siesta. Acceptera acceptera, Hon blir ju större och större.
Somnar hon - YEAH! Då ska jag sova också - mår bajsigt idag!
Trött, gnällig, irriterad och allmänt 'what shall I do now'?
I eftermiddag ska man iallafall ta en sväng mot Maxi - sorry Tvåan att du fick köpa vårrullar i onödan, men jag hämtar dem sen. Kanske rent av idag redan snabbt.
Dagens middag är verkligen 'lat-göra', färdiggrillad kyckling, ris och sås. Vi vuxna wok.
Imorgon ska jag ha EGOtid - åka till Fyran UTAN barn och karl. Behövs. Jag behöver svängrum och få ladda batterierna.
Ska bli skoj, åker med 2 tjejer och en bebis. Men bebisen är ju inte min HAHAHA.
**Blinkar hårt**. Det bästa med andras barn är ju att man kan lämna tillbaka dem efter en tids gullande.. hoho.
Sen mot kvällen ska vi DISCOBOWLA - det ska bli kul. Efter en dags batteriladdning av mig.. ska det bli kul. Faktiskt.
På söndag ska vi baka, Ettan och jag plus barnen.
Det blir nyttigheter och sen en liten onyttighet i det hela, men jag bara måste ha det. Jag har en pockande längtan efter dumplings/wontons. Fast jag ska inte ångkoka dem, jag vill ha dem friterade - därav onyttigheten!
Jag förstår inte mig själv ibland - hur man kan sukta och längta efter något man aldrig smakat på.
Men i min hjärna - så är det gott. Därför längtar jag. Allt som är krispigt är mimosa för mig. Finn Crisp, friterat, havreknäcke, chips... Känslan av krispighet i munnen är... OSLAGBAR! Jag är bra sjuk...
Jag suktar också efter kroppskakor - det har jag varit sugen på i 5 år - knasigt nog. Jag vet inte ens om det är gott. Mäktigt vet jag iallafall. Men gott? HM...
En dag ska jag väl ge mig på det också. Men nu är det ASIENS kök som gäller. Är det någon speciell matkultur jag verkligen älskar så är det Asiatiska matkulturen. Med kryddkombinationerna, grönsakerna och helheten. Finns så mycket okänd mark där - allt har man inte smakat på.
Jag vill göra en Att-Äta-Lista och bocka av.
Have A Nice Weekend!
//BlindaLinda
Förresten! Vilken matkultur älskar du? Och varför??
Dagarna går, och försvinner. Går och försvinner....
Väntar på att Perla ska somna (lunchsiestan), det har gått hackigt med det på sistone. Vissa dagar vill hon INTE ha siesta. Acceptera acceptera, Hon blir ju större och större.
Somnar hon - YEAH! Då ska jag sova också - mår bajsigt idag!
Trött, gnällig, irriterad och allmänt 'what shall I do now'?
I eftermiddag ska man iallafall ta en sväng mot Maxi - sorry Tvåan att du fick köpa vårrullar i onödan, men jag hämtar dem sen. Kanske rent av idag redan snabbt.
Dagens middag är verkligen 'lat-göra', färdiggrillad kyckling, ris och sås. Vi vuxna wok.
Imorgon ska jag ha EGOtid - åka till Fyran UTAN barn och karl. Behövs. Jag behöver svängrum och få ladda batterierna.
Ska bli skoj, åker med 2 tjejer och en bebis. Men bebisen är ju inte min HAHAHA.
**Blinkar hårt**. Det bästa med andras barn är ju att man kan lämna tillbaka dem efter en tids gullande.. hoho.
Sen mot kvällen ska vi DISCOBOWLA - det ska bli kul. Efter en dags batteriladdning av mig.. ska det bli kul. Faktiskt.
På söndag ska vi baka, Ettan och jag plus barnen.
Det blir nyttigheter och sen en liten onyttighet i det hela, men jag bara måste ha det. Jag har en pockande längtan efter dumplings/wontons. Fast jag ska inte ångkoka dem, jag vill ha dem friterade - därav onyttigheten!
Jag förstår inte mig själv ibland - hur man kan sukta och längta efter något man aldrig smakat på.
Men i min hjärna - så är det gott. Därför längtar jag. Allt som är krispigt är mimosa för mig. Finn Crisp, friterat, havreknäcke, chips... Känslan av krispighet i munnen är... OSLAGBAR! Jag är bra sjuk...
Jag suktar också efter kroppskakor - det har jag varit sugen på i 5 år - knasigt nog. Jag vet inte ens om det är gott. Mäktigt vet jag iallafall. Men gott? HM...
En dag ska jag väl ge mig på det också. Men nu är det ASIENS kök som gäller. Är det någon speciell matkultur jag verkligen älskar så är det Asiatiska matkulturen. Med kryddkombinationerna, grönsakerna och helheten. Finns så mycket okänd mark där - allt har man inte smakat på.
Jag vill göra en Att-Äta-Lista och bocka av.
Have A Nice Weekend!
//BlindaLinda
Förresten! Vilken matkultur älskar du? Och varför??
Middagsplaner....
..Torsdag-Söndag. (ej luncher)
Torsdag: Stuvade makaroner och Knakkorv/Köttfärswok
Fredag: Köpt GrillKyckling, ris och sås/wok
Lördag: Köttfärssås och spagetti/wok
Söndag: Kyckling med smal rotsaksgratäng/ Grönsakswok samt Bananpaj (experiment nr2)
Woken äter jag och Daniel istället för pasta,ris eller potatis.
Daniel har varit superduktig med sin viktnedgång. Nu har han gått ner mer än en Tindra. Det är strongt gjort.
Har bara känt mig lite bortglömd, men det är ändringar på G!
Daniel!
Jag älskar dig!
Mycket!
Ibland blir det inre strider och konflikter - men man pratar ju om det tillsist.
Man får gå halvvägs var. Jag lär mig fortfarande. Såsom du också lär dig. Bara för att vi snart varit tillsammans i 15 år, innebär det inte att vi kan och vet allt om varandra. Därför en människa utvecklar sig hela tiden - det är en fortlöpande process. Man ska utvecklas. Ibland hinner "Vi:et" bara inte med våra "JAG".
Var bara min klippa, som du varit. Glöm inte det!
Älskar dig!
Tindra!
Vi har haft det tufft ett tag nu. Starka viljor, korta stubiner båda två. Vi är så envisa - vilket kan bli en frontalkrock.
Jag är bara en människa - liksom du lilla vän..
jag är medveten att jag gör fel ibland. Men det är mänskligt att fela - för då lär man sig att rätta till det sen.
Det är så svårt nu när du är inne i lilla puberteten. Det är sannerligen inte lätt att vara mamma just då.
Men jag älskar att vara din mamma, och jag älskar dej så högt. Ända till månen och tillbaka igen.
Jag hör dig svara: Jag älskar dig mamma, ända till universium och tillbaka igen.
Jag med gumman, jag med. *hjärta dig*
Du kommer att erövra världen med din starka vilja och envishet.
Perla!
Du ger mig skratt under dagarna.
Du är solen bakom mina grubblerimoln - när mamma tänker för mycket.
Överallt är du, klättrar. Kära nån. Högt upp.
Våghalsiga unge!
Du kommer också att nå långt!
*hjärta dig*!
Lika mycket som din syster.
//BlindaLinda
Torsdag: Stuvade makaroner och Knakkorv/Köttfärswok
Fredag: Köpt GrillKyckling, ris och sås/wok
Lördag: Köttfärssås och spagetti/wok
Söndag: Kyckling med smal rotsaksgratäng/ Grönsakswok samt Bananpaj (experiment nr2)
Woken äter jag och Daniel istället för pasta,ris eller potatis.
Daniel har varit superduktig med sin viktnedgång. Nu har han gått ner mer än en Tindra. Det är strongt gjort.
Har bara känt mig lite bortglömd, men det är ändringar på G!
Daniel!
Jag älskar dig!
Mycket!
Ibland blir det inre strider och konflikter - men man pratar ju om det tillsist.
Man får gå halvvägs var. Jag lär mig fortfarande. Såsom du också lär dig. Bara för att vi snart varit tillsammans i 15 år, innebär det inte att vi kan och vet allt om varandra. Därför en människa utvecklar sig hela tiden - det är en fortlöpande process. Man ska utvecklas. Ibland hinner "Vi:et" bara inte med våra "JAG".
Var bara min klippa, som du varit. Glöm inte det!
Älskar dig!
Tindra!
Vi har haft det tufft ett tag nu. Starka viljor, korta stubiner båda två. Vi är så envisa - vilket kan bli en frontalkrock.
Jag är bara en människa - liksom du lilla vän..
jag är medveten att jag gör fel ibland. Men det är mänskligt att fela - för då lär man sig att rätta till det sen.
Det är så svårt nu när du är inne i lilla puberteten. Det är sannerligen inte lätt att vara mamma just då.
Men jag älskar att vara din mamma, och jag älskar dej så högt. Ända till månen och tillbaka igen.
Jag hör dig svara: Jag älskar dig mamma, ända till universium och tillbaka igen.
Jag med gumman, jag med. *hjärta dig*
Du kommer att erövra världen med din starka vilja och envishet.
Perla!
Du ger mig skratt under dagarna.
Du är solen bakom mina grubblerimoln - när mamma tänker för mycket.
Överallt är du, klättrar. Kära nån. Högt upp.
Våghalsiga unge!
Du kommer också att nå långt!
*hjärta dig*!
Lika mycket som din syster.
//BlindaLinda
Satt Och Läste...
.. På Aftonbladet nyss. Om kvinnor och barn som gömmer sig.
Gömmer sig från våld och övergrepp. Det är fruktansvärt.
Jag blir så ledsen. Så ledsen.
Jag känner jag vill göra något.
Vart kan jag vända mig till - där jag kan skänka leksaker som bara ligger i banankartonger? Jag vill skänka lite solsken till barnen som lever gömda. Vart kan jag skänka kläder - som inte kommer till användning nu?
Kvinnorjourer?
Frälsningsarmén?
Tipsa mig!
Skrev denna dikt, med tanke på alla barn som lever gömda eller i fruktan hemma.
Orden bara sprutade fram.
Och jag har en klump i mitt bröst.
Gömmer sig från våld och övergrepp. Det är fruktansvärt.
Jag blir så ledsen. Så ledsen.
Jag känner jag vill göra något.
Vart kan jag vända mig till - där jag kan skänka leksaker som bara ligger i banankartonger? Jag vill skänka lite solsken till barnen som lever gömda. Vart kan jag skänka kläder - som inte kommer till användning nu?
Kvinnorjourer?
Frälsningsarmén?
Tipsa mig!
Skrev denna dikt, med tanke på alla barn som lever gömda eller i fruktan hemma.
Orden bara sprutade fram.
Och jag har en klump i mitt bröst.
En Dröm
En säng
En nallebjörn
En sagobok
Ett rum i
Regnbågens färger
En dröm
Vågar ej
Vågar ej blunda
Ont i magen
Ögon tomma
Hopsjunken profil
Ge mig
En trygg plats
Där jag kan leka
Där jag kan känna
Frid
Leva i rädsla
Ständigt på vakt
Dold i skuggor
Och vrår
Det är inget liv
Drömmer
Om att
Gå fritt
Bli kramad
Ej slagen blå
En säng
En nallebjörn
En sagobok
Ett rum i
Regnbågens färger
En dröm...
En dröm
//BlindaLinda 2009-02-24
Älskade barn, Ni är mitt allt.
Min Tindra, Min Perla.
Mina Tindrande Pärlor.
<3<3<3
En säng
En nallebjörn
En sagobok
Ett rum i
Regnbågens färger
En dröm
Vågar ej
Vågar ej blunda
Ont i magen
Ögon tomma
Hopsjunken profil
Ge mig
En trygg plats
Där jag kan leka
Där jag kan känna
Frid
Leva i rädsla
Ständigt på vakt
Dold i skuggor
Och vrår
Det är inget liv
Drömmer
Om att
Gå fritt
Bli kramad
Ej slagen blå
En säng
En nallebjörn
En sagobok
Ett rum i
Regnbågens färger
En dröm...
En dröm
//BlindaLinda 2009-02-24
Älskade barn, Ni är mitt allt.
Min Tindra, Min Perla.
Mina Tindrande Pärlor.
<3<3<3
Det finns....
....MVC (mödravårdscentralen( och BVC (barnavårdscentralen)...
Vart finns pappornas central då? Varför dinns det ingen PVC (pappavårdscentralen)?
Och sen .. varför är det så himla stor skillnad på MVC/BVC? Märkligt.
Har man så mycket mer tid för de som bor i mindre städer?
Jamen..PVC! Bilda!
Pappor behöver också få prata.
Pappor kan också vara frusterade.
Inte bara mammor.
//BlindaLInda
Vart finns pappornas central då? Varför dinns det ingen PVC (pappavårdscentralen)?
Och sen .. varför är det så himla stor skillnad på MVC/BVC? Märkligt.
Har man så mycket mer tid för de som bor i mindre städer?
Jamen..PVC! Bilda!
Pappor behöver också få prata.
Pappor kan också vara frusterade.
Inte bara mammor.
//BlindaLInda
Pizza Hut....
...Blir det ikväll med Mamma&Pappa, Daniel och barnen.
Det ska bli så himla gott, men jag är lite ångestladdad. Har lite dåliga flashbacks när det gäller Pizza Hut. Egentligen inte Pizza Hut's fel utan många andra faktorer innan - men den kvällen (där Olearys ligger nu) med kompisen hade vi en frossarkväll. Senare på natten kom mitt första gallstensanfall. Ett av många många.
Den natten visste jag inte det var gallstensanfall - men förstod det senare.
Aldrig haft en sån smärta - hellre föder jag än att ha gallstansanfall.
Nu på förmiddagen har man bakat semmelbullar - vi skulle fika Ettan, Minna, jag och ungarna. Men det blev inte så. Haha. Det blev vårrullar till lunch och lite smoothies. Sen orkade de inge mer.
Så skickade med dem hem.
Hoppas det smakar sen.
Imorgon blir det rumsbyte.
Ingen flytt i sikte - men rumsflytt kan vi sikta oss på.
//BlindaLinda
Dagens ros: Går till Ettan och Minna, tack! Minna tack för hjälpen med tindras rum, fast du hade ju en liten sporre som drev dej. He he.
Dagens ris: Ingen.... än så länge!
Det ska bli så himla gott, men jag är lite ångestladdad. Har lite dåliga flashbacks när det gäller Pizza Hut. Egentligen inte Pizza Hut's fel utan många andra faktorer innan - men den kvällen (där Olearys ligger nu) med kompisen hade vi en frossarkväll. Senare på natten kom mitt första gallstensanfall. Ett av många många.
Den natten visste jag inte det var gallstensanfall - men förstod det senare.
Aldrig haft en sån smärta - hellre föder jag än att ha gallstansanfall.
Nu på förmiddagen har man bakat semmelbullar - vi skulle fika Ettan, Minna, jag och ungarna. Men det blev inte så. Haha. Det blev vårrullar till lunch och lite smoothies. Sen orkade de inge mer.
Så skickade med dem hem.
Hoppas det smakar sen.
Imorgon blir det rumsbyte.
Ingen flytt i sikte - men rumsflytt kan vi sikta oss på.
//BlindaLinda
Dagens ros: Går till Ettan och Minna, tack! Minna tack för hjälpen med tindras rum, fast du hade ju en liten sporre som drev dej. He he.
Dagens ris: Ingen.... än så länge!
Ta Aldrig För Givet....
Ta aldrig för givet
Att en Vän
Finns kvar
När man inte
Lever som man lär
älska en Vän
Finnas där
i glädje och sorg
Står Jag ensam
Där i mitt livs största
Ögonblick
Men Du ej finns
Vid min sida
Förvandlas leendet
Till tårar
Som lämnar ledsna spår
Glädjen min stor
Kanske inte är din
men Jag räknade
Med Dig
Jag väntade
Och väntade vid
Mitt bord
Kaffet kallnade
Bullen blev torr
Sviken
I mitt stora ögonblick
Som inte var din
Men Du kunde....
Kunde varit här
Medan kaffet
Var varmt
och bullen ny
//BlindaLInda 2009-02-13
Alla har blivit svikna någongång av en vän. Så även jag.
Känslan finns kvar - långt efteråt. Och kanske aldrig försvinner.
För en del kanske vänskapen blir starkare - men för en del blir det aldrig som förr.
Känslan av att bli sviken - lever kvar som ett osaligt spöke som aldrig får ro.
jag har blivit sviken - och jag har svikit.
Jag har varit på båda sidor.
Till de som blivit svikna - förlåt mig.
Till de som har svikit mig - har jag förlåtit.
<3 <3 <3 <3 <3
Vill även passa på arr önska er en fin dag idag. Jag firar varje dag som Alla Hjärtans Dag - inte bara en speciell dag på året. Det är viktigt för mig att älska - 365 dagar året om.
Ta hand om dina nära och kära - överraska då och då med ett besök (försök åtminstone), finns där när du känner innerst inne något inte stämmer. Släpp då allt och träffa den personen det berör.
Kramas! Pussas!
eller annat mys *blink*.
Se glädjen i när barnen hittar på hyss och ritar på oväntade grejer.
Barn är ändå barn och ser världen på ett annat sätt.
Jag försöker - varje dag. Ibland brister jag i det, när jag är som tröttast och grinigast.
Men se glädjen i det tokiga.
Somna aldrig osams! varken barn, partner eller vän.
Ni som står mig nära - jag älskar er.
Kärlek finns i olika nivåer.
Jag älskar min man, mina barn och min familj.
Jag älskar även mina vänner.
Med hela mitt <3 - Jag älskar ER!
Till de som läser i denna blogg - vilka ni än är. En <3lig varm kram! 365 dagar om året!
Att en Vän
Finns kvar
När man inte
Lever som man lär
älska en Vän
Finnas där
i glädje och sorg
Står Jag ensam
Där i mitt livs största
Ögonblick
Men Du ej finns
Vid min sida
Förvandlas leendet
Till tårar
Som lämnar ledsna spår
Glädjen min stor
Kanske inte är din
men Jag räknade
Med Dig
Jag väntade
Och väntade vid
Mitt bord
Kaffet kallnade
Bullen blev torr
Sviken
I mitt stora ögonblick
Som inte var din
Men Du kunde....
Kunde varit här
Medan kaffet
Var varmt
och bullen ny
//BlindaLInda 2009-02-13
Alla har blivit svikna någongång av en vän. Så även jag.
Känslan finns kvar - långt efteråt. Och kanske aldrig försvinner.
För en del kanske vänskapen blir starkare - men för en del blir det aldrig som förr.
Känslan av att bli sviken - lever kvar som ett osaligt spöke som aldrig får ro.
jag har blivit sviken - och jag har svikit.
Jag har varit på båda sidor.
Till de som blivit svikna - förlåt mig.
Till de som har svikit mig - har jag förlåtit.
<3 <3 <3 <3 <3
Vill även passa på arr önska er en fin dag idag. Jag firar varje dag som Alla Hjärtans Dag - inte bara en speciell dag på året. Det är viktigt för mig att älska - 365 dagar året om.
Ta hand om dina nära och kära - överraska då och då med ett besök (försök åtminstone), finns där när du känner innerst inne något inte stämmer. Släpp då allt och träffa den personen det berör.
Kramas! Pussas!
eller annat mys *blink*.
Se glädjen i när barnen hittar på hyss och ritar på oväntade grejer.
Barn är ändå barn och ser världen på ett annat sätt.
Jag försöker - varje dag. Ibland brister jag i det, när jag är som tröttast och grinigast.
Men se glädjen i det tokiga.
Somna aldrig osams! varken barn, partner eller vän.
Ni som står mig nära - jag älskar er.
Kärlek finns i olika nivåer.
Jag älskar min man, mina barn och min familj.
Jag älskar även mina vänner.
Med hela mitt <3 - Jag älskar ER!
Till de som läser i denna blogg - vilka ni än är. En <3lig varm kram! 365 dagar om året!
Snabbt Och Lätt...
..Är denna rätt.
Matig Woksallad
Wokgrönsaker (euroshoppers är bra), minst halva påsen
1 röd lök - grovt skivad
Koriander, Curry, Ingefära efter smak
Kamutvete (kokas - till ca 2-3 portioner)
alternativt 1 burk matvete (färdigkokt ZETAmärket)
Salt och Vitpeppar efter smak
Stek rödlöken först i olja och kryddorna. Stek därefter wokgrönsakerna. Smaka av om det känns bra med kryddbalansen.
Ibland kan man tillsätta soya och sambal olek om man känner för det.
Tillsätt sedan kamutvete (som du har kokat klart) eller matvete (häll bort vätskan först). Salta och peppra efter smak.
Låt allt bli varmt.
Servera det till Kyckling och en lätt fräsch yoghurtsås, ex tzatziki.
//BlindaLInda
Matig Woksallad
Wokgrönsaker (euroshoppers är bra), minst halva påsen
1 röd lök - grovt skivad
Koriander, Curry, Ingefära efter smak
Kamutvete (kokas - till ca 2-3 portioner)
alternativt 1 burk matvete (färdigkokt ZETAmärket)
Salt och Vitpeppar efter smak
Stek rödlöken först i olja och kryddorna. Stek därefter wokgrönsakerna. Smaka av om det känns bra med kryddbalansen.
Ibland kan man tillsätta soya och sambal olek om man känner för det.
Tillsätt sedan kamutvete (som du har kokat klart) eller matvete (häll bort vätskan först). Salta och peppra efter smak.
Låt allt bli varmt.
Servera det till Kyckling och en lätt fräsch yoghurtsås, ex tzatziki.
//BlindaLInda
Hett och Fett....
...En HET god macka till en iskall öl/cider/läsk...
Bred smör på två skivor bröd (vilket du vill, ta gärna baguette eller fralla, men rostbröd går lika bra),
riv mozzarella i mindre bitar lägg på så mycket du vill ha, riv över parmesanost så mycket du vill ha, och 1-2 skivor god hårdlagrad prästost, slutligen strimla röd chilipeppar (så mycket du vill ha) och strössla över, toppa med den andra skivan bröd. Och grilla i smörgåsgrillen tills ostarna smält. FETTBOMB ja - men perfekt med ovanstående drycker på en fest!
//BlindaLInda - faktiskt hemskt sugen på en sån där nu.... Skrev så fort att jag inte sattegott om punkter i meningarna..... Snälvattnet forsade.....
Bred smör på två skivor bröd (vilket du vill, ta gärna baguette eller fralla, men rostbröd går lika bra),
riv mozzarella i mindre bitar lägg på så mycket du vill ha, riv över parmesanost så mycket du vill ha, och 1-2 skivor god hårdlagrad prästost, slutligen strimla röd chilipeppar (så mycket du vill ha) och strössla över, toppa med den andra skivan bröd. Och grilla i smörgåsgrillen tills ostarna smält. FETTBOMB ja - men perfekt med ovanstående drycker på en fest!
//BlindaLInda - faktiskt hemskt sugen på en sån där nu.... Skrev så fort att jag inte sattegott om punkter i meningarna..... Snälvattnet forsade.....
Lite Bilder Kommer....
...Här. Får ej kopieras!
Lite bus i sängen!!
(Bilden är lite mörk)
Söta Sessan - när hon
tappade sin övre tand.
Så här SMILAR man
upp sig gott folks på
LillRåttans vis!!!
Någon glömde stänga
WC-dörren. Snabb som
LillRåttan är - smet hon
IN och placerade sig
i HANDFATET och....
BORSTADE tänderna.
Hon ÄLSKAR att borsta
tänderna!! Ha ha. Tur man
fann henne rätt snabbt så
ingen olycka skedde.
//BlindaLinda
Lite bus i sängen!!
(Bilden är lite mörk)
Söta Sessan - när hon
tappade sin övre tand.
Så här SMILAR man
upp sig gott folks på
LillRåttans vis!!!
Någon glömde stänga
WC-dörren. Snabb som
LillRåttan är - smet hon
IN och placerade sig
i HANDFATET och....
BORSTADE tänderna.
Hon ÄLSKAR att borsta
tänderna!! Ha ha. Tur man
fann henne rätt snabbt så
ingen olycka skedde.
//BlindaLinda
Inspiration....
.. Finns det i överflöd av på internet. Så många hemsidor - så mycket man vill ha.
Denna hemsida är romantikinpirerad, med hjärtan, änglar och jaa romantik. Fanns vissa saker jag bara vill ha. Men vissa saker var lite too much romance. Jag är inte mycket för det. Men änglar och hjärtan får mitt hjärta att smälta och le.
Kika in på:
http://www.eikkala.com
Idag söndag:
Har vi bara varit, vi är trötta och slitna. Förkylning och hosta.
Jag och Lillråtan sov lunch idag. 3 timmar sov vi bort. Behövdes - men resten av dagen har bara varit seeg. Och irriterande.
Sessan har varit rastlös - och därmed duger inte så mycket för henne. Allt är fel, jag förstår ingenting osvosv. Men ja bara att bita ihop. Inte är hon heller riktigt kry, hon har inte haft aptit. Ätit dåligt idag. Somnade på soffan ikväll. Blir att vara hemma imorgon från skolan. Vi får se när hon kan återvända.
Imorgon ska jag baka glutenfritt och sälja. Paj, Syltkakor med fikon/jordgubb (hmmm... jag vet inte riktigt).. eller nått annat. Jag vet bara att det är en sak som driver mig, att göra nån kaka med ingefära i... och fikonmarmelad. Vet bara inte om jordgubbssylten ska med... Ja vi får se.
//BlindaLinda
Denna hemsida är romantikinpirerad, med hjärtan, änglar och jaa romantik. Fanns vissa saker jag bara vill ha. Men vissa saker var lite too much romance. Jag är inte mycket för det. Men änglar och hjärtan får mitt hjärta att smälta och le.
Kika in på:
http://www.eikkala.com
Idag söndag:
Har vi bara varit, vi är trötta och slitna. Förkylning och hosta.
Jag och Lillråtan sov lunch idag. 3 timmar sov vi bort. Behövdes - men resten av dagen har bara varit seeg. Och irriterande.
Sessan har varit rastlös - och därmed duger inte så mycket för henne. Allt är fel, jag förstår ingenting osvosv. Men ja bara att bita ihop. Inte är hon heller riktigt kry, hon har inte haft aptit. Ätit dåligt idag. Somnade på soffan ikväll. Blir att vara hemma imorgon från skolan. Vi får se när hon kan återvända.
Imorgon ska jag baka glutenfritt och sälja. Paj, Syltkakor med fikon/jordgubb (hmmm... jag vet inte riktigt).. eller nått annat. Jag vet bara att det är en sak som driver mig, att göra nån kaka med ingefära i... och fikonmarmelad. Vet bara inte om jordgubbssylten ska med... Ja vi får se.
//BlindaLinda
Verkar Vara Gudomligt....
....Gott det här. Måste testa! Eller om du hinner före, betygsätt den åt mig!
Recept hämtad från Hansson receptblad. (finns webbsida: www.hanssons.com)
Bacon- och färskostöverbakad lax
Ingredienser 4 port
4 st skinn och benfria laxbitar á 140 g styck
60 g bacon
3 dl (väl samma som 300 gram va!?) philadelphiaost naturell
Saften av en ½ limefrukt
Salt, citronpeppar
Stenbitsromssås:
5 dl creme fraiche
3 msk stenbitsrom
1 msk limesaft
Salt, peppar
1 kg potatis t ex King Edward
Tillagning:
1) Strimla och stek bacon i het panna. Häll av det överflödiga fettet och låt baconet svalna.
2) Skala och koka potatisen i saltat vatten.
3) Skölj och torka av fisken. Lägg bitarna i en smord form. Salta och peppra.
4) Blanda i hop osten med det svalnade baconet. Smaksatt med citronpeppar, salt och limesaft.
5) Lägg röran på fisken. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
6) Gör under tiden romsåsen. Rör ihop creme fraiche med rom och limesaft, Smaksätt med salt och peppar.
7) Pressa den kokta potatisen och servera det med fisken så fort den är klar. Fisken är färdig när ytan fått en gyllenbrun färg.
Citat från bladet: Bacon och ost gör att laxen lyfter.
Min kommentar: Vissa grejer saknades i receptförklarningen så jag skrev in själv. Sedan skulle jag ändra lite på receptet. T ex ha ett paket bacon (de brukar vara på 120 g i stället för ynka 60 gram). Till romsåsen skulle jag ta grovmalen svartpeppar och ha i en hel del dill - och skippa limesaften. Men det är hur jag tänker. Sen är det upp till var och en hur länge man vill ha i ugnen. Alla ugnar är dessutom olika varma. Så kontrollera att fisken är klar än att stirra dig blind på klockan.
Sedan måste man inte pressa potatisen utan ha det som det är eller kanske ris till.. Till sist skulle jag servera en fräsh sallad till. Strimlade morötter, tunt skivad rödlök, körsbärstomater, valfri salladsort och babyspenat - och pressa över limesaft där istället.
Nu ska jag göra en smoothie till mig.
Receptskiss PINKY MELON
Frysta bananslantar
Frysta jordgubbar
Honungsmelon
Kiwi
och persika/päronpure (jaaa barnmat - ren frukt, puread och osockrad så himla bekvämt!)
Vaniljyoghurt
Ha en ljuvlig lördag!
//BlindaLInda
Recept hämtad från Hansson receptblad. (finns webbsida: www.hanssons.com)
Bacon- och färskostöverbakad lax
Ingredienser 4 port
4 st skinn och benfria laxbitar á 140 g styck
60 g bacon
3 dl (väl samma som 300 gram va!?) philadelphiaost naturell
Saften av en ½ limefrukt
Salt, citronpeppar
Stenbitsromssås:
5 dl creme fraiche
3 msk stenbitsrom
1 msk limesaft
Salt, peppar
1 kg potatis t ex King Edward
Tillagning:
1) Strimla och stek bacon i het panna. Häll av det överflödiga fettet och låt baconet svalna.
2) Skala och koka potatisen i saltat vatten.
3) Skölj och torka av fisken. Lägg bitarna i en smord form. Salta och peppra.
4) Blanda i hop osten med det svalnade baconet. Smaksatt med citronpeppar, salt och limesaft.
5) Lägg röran på fisken. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
6) Gör under tiden romsåsen. Rör ihop creme fraiche med rom och limesaft, Smaksätt med salt och peppar.
7) Pressa den kokta potatisen och servera det med fisken så fort den är klar. Fisken är färdig när ytan fått en gyllenbrun färg.
Citat från bladet: Bacon och ost gör att laxen lyfter.
Min kommentar: Vissa grejer saknades i receptförklarningen så jag skrev in själv. Sedan skulle jag ändra lite på receptet. T ex ha ett paket bacon (de brukar vara på 120 g i stället för ynka 60 gram). Till romsåsen skulle jag ta grovmalen svartpeppar och ha i en hel del dill - och skippa limesaften. Men det är hur jag tänker. Sen är det upp till var och en hur länge man vill ha i ugnen. Alla ugnar är dessutom olika varma. Så kontrollera att fisken är klar än att stirra dig blind på klockan.
Sedan måste man inte pressa potatisen utan ha det som det är eller kanske ris till.. Till sist skulle jag servera en fräsh sallad till. Strimlade morötter, tunt skivad rödlök, körsbärstomater, valfri salladsort och babyspenat - och pressa över limesaft där istället.
Nu ska jag göra en smoothie till mig.
Receptskiss PINKY MELON
Frysta bananslantar
Frysta jordgubbar
Honungsmelon
Kiwi
och persika/päronpure (jaaa barnmat - ren frukt, puread och osockrad så himla bekvämt!)
Vaniljyoghurt
Ha en ljuvlig lördag!
//BlindaLInda
Helt Plötsligt....
..Började Sessan och hacka. DVS hosta hela tiden.
Det blir att vara hemma imorgon.
Hon såg inte kry ut. Så det blir att vila. Och om hon orkar så kan hon hjälpa mig med mitt inplanerade bak imorgon.
(Annars kan hon vara avsmakare - fniss! Lillråttan kommer iallafall vilja smaka. För hon vill ha allt hon ser.)
Då ska jag göra Nyttiga Pizzabullar.
Blir en barnvariant med tomatsås, skinka och ost.
Den vuxnare varianten blir med sambal olek, chili, skinka, lite rödlök och bara en aning ost i.
Degen tar jag från Havrethekakor - som jag brukar baka. Den är suverän - till pizza, piroger osv. Men huvudsakligen är det till thekakor. Jättegod deg där hälften består av havre som får dra i mjölk minst 2 timmar eller över natten (över natten blir det lite surdegsliknande smak).
Blir nog en massa - som är bra att ha i frysen som mellis eller lättare lunch.
Japp - vi får se hur det blir. Med allt.
Skulle till Ettan - men vi är nog hemma. Tråkigt nog. Hade sett framemot hela veckan.
FAN! Jaja vad kan man göra. Inte så mycket nej.
//BlindaLInda
Dagens ROS: Till Pralin! Det var max mys att få se dig. Lustigt med hunden bara! Märkte NOLL!
Dagens RIS: Till alla baskelusker och baciller
Dagens AJ: min högra hand - hur mycket jag än smörjer mig så blir det bara värre.
Dagens KOMMAPÅ: Tack gumman för ROSA igår - det var såå skönt! Freedom!
Det blir att vara hemma imorgon.
Hon såg inte kry ut. Så det blir att vila. Och om hon orkar så kan hon hjälpa mig med mitt inplanerade bak imorgon.
(Annars kan hon vara avsmakare - fniss! Lillråttan kommer iallafall vilja smaka. För hon vill ha allt hon ser.)
Då ska jag göra Nyttiga Pizzabullar.
Blir en barnvariant med tomatsås, skinka och ost.
Den vuxnare varianten blir med sambal olek, chili, skinka, lite rödlök och bara en aning ost i.
Degen tar jag från Havrethekakor - som jag brukar baka. Den är suverän - till pizza, piroger osv. Men huvudsakligen är det till thekakor. Jättegod deg där hälften består av havre som får dra i mjölk minst 2 timmar eller över natten (över natten blir det lite surdegsliknande smak).
Blir nog en massa - som är bra att ha i frysen som mellis eller lättare lunch.
Japp - vi får se hur det blir. Med allt.
Skulle till Ettan - men vi är nog hemma. Tråkigt nog. Hade sett framemot hela veckan.
FAN! Jaja vad kan man göra. Inte så mycket nej.
//BlindaLInda
Dagens ROS: Till Pralin! Det var max mys att få se dig. Lustigt med hunden bara! Märkte NOLL!
Dagens RIS: Till alla baskelusker och baciller
Dagens AJ: min högra hand - hur mycket jag än smörjer mig så blir det bara värre.
Dagens KOMMAPÅ: Tack gumman för ROSA igår - det var såå skönt! Freedom!
Dagens....
..Tips kommer här:
Slanta bananer och frys in. Perfekta till SMOOTHIES samt MILKSHAKES:
Fungerar superbra! Testat själv. Bra när bananer är billiga eller är på G att bli lite för mogna. En smoothie behöver ju lite naturlig sötma.
Receptskiss: SMOOTHIE PassionLove
Frysta bananslantar
Frysta Jordgubbar
Saft från en blodapelsin (eller vanlig apelsin)
1 färsk banan
Vaniljyoughurt (så mycket du vill ha och får plats i blendern)
MIXA/Blenda allt. Häll upp i glas - räcker bra tiill 2 stora glas.
Gröp sedan ur 2 PASSIONSFRUKTER och ha i smoothien.
DRICK!
//BlindaLInda
Slanta bananer och frys in. Perfekta till SMOOTHIES samt MILKSHAKES:
Fungerar superbra! Testat själv. Bra när bananer är billiga eller är på G att bli lite för mogna. En smoothie behöver ju lite naturlig sötma.
Receptskiss: SMOOTHIE PassionLove
Frysta bananslantar
Frysta Jordgubbar
Saft från en blodapelsin (eller vanlig apelsin)
1 färsk banan
Vaniljyoughurt (så mycket du vill ha och får plats i blendern)
MIXA/Blenda allt. Häll upp i glas - räcker bra tiill 2 stora glas.
Gröp sedan ur 2 PASSIONSFRUKTER och ha i smoothien.
DRICK!
//BlindaLInda
Det Här Pratar Man....
...Inte så mycket om. Att det stundtals är jobbigt att vara föräldrer.
Alla dessa smågruff och bråk. Att bråka med sitt barn är inget man riktigt säger rakt ut.
Det blev bråk i morse - innan sessan skulle till skolan. Ville inte lyssna - jag blev stressad och arg. Sessan blev arg.
En massa energi gick åt till att vara sura och arga på varandra. Istället för att klä på sig och göra sig klar. Jag blir tokig. PÅ situationen - på mig själv.. Speciellt på mig själv.
Jag älskar mina barn - de är mitt allt. Det värdefullaste jag har i mitt liv.
Men ibland tvivlar jag på mig själv - hur jag är som mamma. När jag brister i tålamod. Och blir så där irriterad och arg.
Jag känner då i den stunden att jag misslyckas totalt i min roll som mamma. Att jag tillåtit mig bli så.
Det är inte lätt. Samvetet mal sönder ens hjärna. Varför varför?
Jag vill ju inte bli arg eller irriterad.
Jag är inte sån som människa - varför blir jag då det som mamma?
Jag vet också att barn testar och töjer på gränserna så mycket de bara kan och förmår - det hör till. Och gudarna ska väl veta att jag töjt på gränserna jag med när jag varit liten - och kanske jag fortfarande gör det?
Jag känner bara att jag inte vet vad jag ska göra.
För jag mår inte bra av att det blir så här - en ond nedåtgående spiral hela tiden.
Hur gör ni när tålamodet brister eller ni känner det är på väg att brista? När man försökt med alla medel som finns att undvika en sån situation?
Hur ska man få barnet att lyssna?
Eller är det bara att rida ut stormen/stormarna?
Bita ihop?
//BlindaLinda
Alla dessa smågruff och bråk. Att bråka med sitt barn är inget man riktigt säger rakt ut.
Det blev bråk i morse - innan sessan skulle till skolan. Ville inte lyssna - jag blev stressad och arg. Sessan blev arg.
En massa energi gick åt till att vara sura och arga på varandra. Istället för att klä på sig och göra sig klar. Jag blir tokig. PÅ situationen - på mig själv.. Speciellt på mig själv.
Jag älskar mina barn - de är mitt allt. Det värdefullaste jag har i mitt liv.
Men ibland tvivlar jag på mig själv - hur jag är som mamma. När jag brister i tålamod. Och blir så där irriterad och arg.
Jag känner då i den stunden att jag misslyckas totalt i min roll som mamma. Att jag tillåtit mig bli så.
Det är inte lätt. Samvetet mal sönder ens hjärna. Varför varför?
Jag vill ju inte bli arg eller irriterad.
Jag är inte sån som människa - varför blir jag då det som mamma?
Jag vet också att barn testar och töjer på gränserna så mycket de bara kan och förmår - det hör till. Och gudarna ska väl veta att jag töjt på gränserna jag med när jag varit liten - och kanske jag fortfarande gör det?
Jag känner bara att jag inte vet vad jag ska göra.
För jag mår inte bra av att det blir så här - en ond nedåtgående spiral hela tiden.
Hur gör ni när tålamodet brister eller ni känner det är på väg att brista? När man försökt med alla medel som finns att undvika en sån situation?
Hur ska man få barnet att lyssna?
Eller är det bara att rida ut stormen/stormarna?
Bita ihop?
//BlindaLinda
Det Är Dax...
... Att ta tjuren i hornen. I takt med att D blir smalare - står jag bara still.
NU måste jag verkligen banka in disciplin i min skalle.
jag började i dag - men det brast vid fiket på stan idag.
SEMLA-djävulen for i mig. Men det som var positivt med det var.. Grädden var torkad. INGEN höjdare. Så det blev min första och sista köpta semla 2009!
Blir jag sugen - gör jag hemma själv. En smalvariant. På deg med havre i, och vaniljvisp och blåbär/hallon. Så får det bli.
Nu ska man varva soppa och smoothie, på dagarna och kvällarna. Middag med barnen blir som vanligt.
Så det ska bli skoj och se om min egen diet går hem. Hihi.
Blir jag sugen på något att knapra på har jag RYVITA fiberknäcke. Blir en skiva med något pålägg på, utan smör.
Ja när jag har bestämt mig då har jag bestämt mig.
Sen om man småsyndar ibland är inget att skämmas för.
Men det får inte bli ett syndande varje dag.
Kan min DUKTIGA karl - så kan jag.
BEACH 2009? Nej - jag tänker långsiktigt - BEACH 2010 får det bli.
Startvikt NU (sist jag vägde mig för 3 veckor sedan): 88 kg.
Delmål ETT: 80 kg
Delmål TVÅ: 75kg
Delmål TRE: 70 kg
Delmål FYRA: 65 kg.
Det blir lagom, till mina 169 centimetrar över havet.
DAGENS ROS: till mamma. För cityrundan idag. Det var en lugn eftermiddag. Ingen stress - ingen hets. Och med det blev vi inte irriterade på varandra. Vi ska inte stressa, eller jäkta. Bara ta det lugnt - då är det som bäst. Så TACK! AJ LABB JO!
//BlindaLInda
NU måste jag verkligen banka in disciplin i min skalle.
jag började i dag - men det brast vid fiket på stan idag.
SEMLA-djävulen for i mig. Men det som var positivt med det var.. Grädden var torkad. INGEN höjdare. Så det blev min första och sista köpta semla 2009!
Blir jag sugen - gör jag hemma själv. En smalvariant. På deg med havre i, och vaniljvisp och blåbär/hallon. Så får det bli.
Nu ska man varva soppa och smoothie, på dagarna och kvällarna. Middag med barnen blir som vanligt.
Så det ska bli skoj och se om min egen diet går hem. Hihi.
Blir jag sugen på något att knapra på har jag RYVITA fiberknäcke. Blir en skiva med något pålägg på, utan smör.
Ja när jag har bestämt mig då har jag bestämt mig.
Sen om man småsyndar ibland är inget att skämmas för.
Men det får inte bli ett syndande varje dag.
Kan min DUKTIGA karl - så kan jag.
BEACH 2009? Nej - jag tänker långsiktigt - BEACH 2010 får det bli.
Startvikt NU (sist jag vägde mig för 3 veckor sedan): 88 kg.
Delmål ETT: 80 kg
Delmål TVÅ: 75kg
Delmål TRE: 70 kg
Delmål FYRA: 65 kg.
Det blir lagom, till mina 169 centimetrar över havet.
DAGENS ROS: till mamma. För cityrundan idag. Det var en lugn eftermiddag. Ingen stress - ingen hets. Och med det blev vi inte irriterade på varandra. Vi ska inte stressa, eller jäkta. Bara ta det lugnt - då är det som bäst. Så TACK! AJ LABB JO!
//BlindaLInda