Verkar Vara Gudomligt....

....Gott det här. Måste testa! Eller om du hinner före, betygsätt den åt mig!
 
Recept hämtad från Hansson receptblad. (finns webbsida:
www.hanssons.com)
 
Bacon- och färskostöverbakad lax
 
Ingredienser 4 port
 
4 st skinn och benfria laxbitar á 140 g styck
60 g bacon
3 dl (väl samma som 300 gram va!?) philadelphiaost naturell
Saften av en ½ limefrukt
Salt, citronpeppar
 
Stenbitsromssås:
5 dl creme fraiche
3 msk stenbitsrom
1 msk limesaft
Salt, peppar
 
1 kg potatis t ex King Edward
 
Tillagning:
1) Strimla och stek bacon i het panna. Häll av det överflödiga fettet och låt baconet svalna.
2) Skala och koka potatisen i saltat vatten.
3) Skölj och torka av fisken. Lägg bitarna i en smord form. Salta och peppra.
4) Blanda i hop osten med det svalnade baconet. Smaksatt med citronpeppar, salt och limesaft.
5) Lägg röran på fisken. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
6) Gör under tiden romsåsen. Rör ihop creme fraiche med rom och limesaft, Smaksätt med salt och peppar.
7) Pressa den kokta potatisen och servera det med fisken så fort den är klar. Fisken är färdig när ytan fått en gyllenbrun färg.

Citat från bladet: Bacon och ost gör att laxen lyfter.
 
Min kommentar: Vissa grejer saknades i receptförklarningen så jag skrev in själv. Sedan skulle jag ändra lite på receptet. T ex ha ett paket bacon (de brukar vara på 120 g i stället för ynka 60 gram). Till romsåsen skulle jag ta grovmalen svartpeppar och ha i en hel del dill - och skippa limesaften. Men det är hur jag tänker. Sen är det upp till var och en hur länge man vill ha i ugnen. Alla ugnar är dessutom olika varma. Så kontrollera att fisken är klar än att stirra dig blind på klockan.
Sedan måste man inte pressa potatisen utan ha det som det är eller kanske ris till.. Till sist skulle jag servera en fräsh sallad till. Strimlade morötter, tunt skivad rödlök, körsbärstomater, valfri salladsort och babyspenat - och pressa över limesaft där istället.
 
Nu ska jag göra en smoothie till mig.
 
Receptskiss PINKY MELON
 
Frysta bananslantar
Frysta jordgubbar
Honungsmelon
Kiwi
och persika/päronpure
(jaaa barnmat - ren frukt, puread och osockrad så himla bekvämt!)
Vaniljyoghurt
 
Ha en ljuvlig lördag!
//BlindaLInda


 

Kommentarer
Postat av: P

låter himla gott! Puss p

2009-02-07 @ 12:52:16
Postat av: NettanEttan

Gott gott alltihopa låter det som ! :) hoppas att ni är bättre hemma ! kramiz

2009-02-07 @ 17:06:40
Postat av: mam

Det ser smarrigt ut! Måste testa. Alltid roligt att prova nya rätter.Hoppas allt bättre hos er.Hur blir det kommer nu till Linus idag ?? kramam

2009-02-08 @ 10:20:19
Postat av: Malin C

Mums,mums. Det vattnas i min mun :P Måste testa de recepten. Har du fått matinspirationer? Vad mycket snö vi har fått idag. Vi har skottat massor och plogat våran väg/parkering. Härligt!! Kramm på dig

2009-02-08 @ 12:28:31
URL: http://steneborg.se
Postat av: NettanEttan

Man brukar bli mer "mattokig" när man "dietar" ha ha, samma med att man bakar mer.... lite terapi kanske det är, så är jag i alla fall :)

2009-02-08 @ 14:29:37
Postat av: trean

Till systrarna/mamma/MC: verkar jättegott detta recept.. testa... Man kan ju köra med magrare cremefraiche och magrare philadelphia ost. gott gott...



Ettan: haha jag är som du HAHA. det är knäppt....

SEn e jag såååå sugen på GLASS!jag som inte är sååååå WOW i glass...

Ha en mysig fika idag.



KRAM TILL ALLA

2009-02-08 @ 15:32:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0